Hoya endauensis

Lilla speciella endauensis har fått några nya bilder på sin sida. Skillnaden kanske inte tycks väldigt stor, för bladen kommer tätt och det är nästan svårt att räkna dem, men det har blivit ytterligare ett par varv kring krukan. Jag börjar allvarligt fundera på att pröva att odla denna på ett stöd och se om den inte kan bli vackrare då.

Hoya endauensis

Jag är faktiskt väldigt förtjust i bladklustren den får, och det hade varit trevligt att kunna visa upp dem bättre än i den slarviga midsommarkrans som den för närvarande identifierar sig som.

Hoya endauensis

Och sen ska vi ju inte heller glömma blommorna som har precis rätt färg till de ljusgröna bladen. Då och då känner jag en trevlig söt och fruktig doft från dem, men det är sällan, och tyvärr inte speciellt starkt. Ofta behövs 2-3 blomflockar öppna samtidigt för att doften ens ska kännas. Men dofta kan andra blommor göra, för hur många hoyor har egentligen orange blommor? Och orange blommor med rosaröd bikrona och små blad, dessutom.

Hoya endauensis

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.