Hoya multiflora

Hoya multiflora

Jag är ingen stor anhängare av Hoya multiflora. Med det sagt så har den ändå en plats i min (och andras samling). Den kanske inte har de snyggaste bladen, eller växtsättet, eller blommorna, men den är extremt blomvillig med blommor som håller länge och extremt anpassningsbar i odling. Det var när jag såg en annan hoyaodlares uppstammade multiflora jag slutligen gav in och skaffade en själv. Sedan dess har den fått sällskap av flera, men denna första klon av multiflora är möjligtvis den mest tåliga och accepterande växt jag har härhemma.

Hoya multiflora

Likt många andra multifloror är blommorna ganska bleka när de öppnas för att sedan mörkna och bli mer intensiva i färgerna. Jag har inte lagt ut så många bilder på den här klonen, främst för att den är väldigt svår att fotografera -och tills nyligen var det till och med omöjligt att flytta den till ett annat rum.

Hoya multiflora

Men för ett tag sedan fick den se sig toppad på nästan en meter och kunde därför nu få rullas iväg för ett obligatoriskt foto. Nu ska jag försöka hålla den på den här höjden och uppmuntra lägre skott att växa upp. Hoya multiflora tappar gärna sina blomställningsskaft efter några blomningar och det har gjort att de äldre delarna inte längre blommar. Jag hoppas lägre skott kan råda bot på det så jag kan få blommor i hela dess längd.

Hoya multiflora

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.