Vackra ‘Miranda’

Nepenthes 'Miranda'

Min “lilla” planta av Nepenthes ‘Miranda’ fick finna sig i att bli fotograferad när en ny kanna öppnade. Den här kultivaren är helt enkelt fantastisk. Min stora planta får inga kannor över vintern då den står för mörkt, och nu under våren har jag inte varit snabb nog med vattningen så den har inte börjat än. Motivationen kanske har något att göra med att jag numera är bortskämd med två plantor.

Nepenthes 'Miranda'

Det är få växter som får äran att ta upp två platser härhemma, speciellt om de är stora. Och jag inser ju att ‘Miranda’ kanske kommer behöva få maka på sig ganska snart. Men tills dess njuter jag av denna jätte!

Nepenthes 'Miranda'

En anledning till att den är så tacksam är förstås att andra är av det lite långsammare slaget. Nedan fotobombar min veitchii den stackars hamata x edwardsiana. Även om veitchii är milsvid snabbare än hybriden står de båda i skuggan av ‘Miranda’.

Nepenthes veitchii (murud striped x candy striped)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.