Hoya soidaoensis

Hoya soidaoensis är en lite knepig hoya. Rötterna är känsliga och ska inte torka ut och inte bli för våta. Just nu sitter den hos mig i en självvattnande kruka och trivs så bra så. Egentligen trivdes den innan med men jag behövde en högre kruka då denna är en riktig hängare. Eftersom jag tycker bladen är så vackra vill jag ogärna ha den i en ampel utan vill kunna titta på den ofta. Nu blev det ju inte riktigt som jag tänkte eftersom den växte ur sin nya kruka på tre veckor men det var ett gott försök.

Hoya soidaoensis

Av någon anledning har jag inte kommit mig för att uppdatera med nya bilder på denna supersnygga lilla hoya. Eller, visst vet jag varför. Det är skittråkigt att fota en lång tunn mask på nästan en halvmeter som så gärna går av. Nu har jag faktiskt toppat denna och den visar tre nya tillväxtpunkter så det här får väl kallas före-bilder.

Hoya soidaoensis

Hoya soidaoensis har absolut bedårande blommor där man ser släktskap med caudata. När den väl trivs är den dessutom en snabblommare. En väl värd utmaning.

Hoya soidaoensis

2 svar på “Hoya soidaoensis”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.