Nyöppnade kannor

Mina kannrankor har haft det väldigt jobbigt nu i ett år med många flyttar, olika placeringar och framför allt lite ohyresbekämpning. Egentligen vill de ha en mycket fuktigare miljö, men kan anpassa sig till rumsklimat. Det görs genom att de får en vaxartad beläggning på bladen som skyddar dem mot den torra luften. Eftersom jag använder uttorkande medel mot ohyra och i viss mån förebyggande blir de ganska påverkade. De brukar ta sig igenom det fint men inte är de speciellt vackra nu. Åtminstone håller de nyöppnade kannorna viss standard, och det är ju dem man tittar på.

Nepenthes bicalcarata
Nepenthes bicalcarata

Jag älskar locket det färggranna locket på maxima

Nepenthes maxima
Nepenthes maxima
Nepenthes veitchii

Slutligen: Hur kan man bara inte falla för dessa färger?

Nepenthes (burbidgeae x platychila)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.