Hoya sp. aff lacunosa (SR 2010-055)

Hoya sp. aff lacunosa (SR 2010-055)

Den här sötnosen har äntligen blommat igen så jag fått möjlighet att fylla på med text och bilder. Jag har den listad under Hoya lacunosa trots att det så vitt jag vet ännu inte är säkerställt att det är en lacunosa. Det här är en art jag verkligen rekommenderar om man är ute efter en nybörjarlacunosa eller har svårt att få andra lacunosor att trivas. Jag rekommenderar den nog oavsett för det är en härlig hoya. Denna får lika söta blommor med samma gudomliga doft som alla andra lacunosor. Den är även extremt tålig och lättskött härhemma. Till skillnad från andra lacunosor hanterar den torka väldigt bra och har växt och blommat fint i mörker. Dessutom har den fantastiska vågiga bladkanter med typiska lacunosa-fördjupningar.

Hoya sp. aff lacunosa (SR 2010-055)

Jag tycker mig även se tecken på att bladkanterna kan få en mörkare rand om den odlas ljust, men har inte haft möjlighet att undersöka om det stämmer än.

Hoya sp. aff lacunosa (SR 2010-055)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.