Hoya caudata (Sumatra)

Hoya caudata (Sumatra)

Jag har en ny kärlek. De senaste veckorna har mina dagar varit fyllda av nya hoyablommor, vissa som jag vet jag älskar och vissa som jag verkligen sett fram emot. Den här lilla caudatan kämpade på med sina knoppar och fick inte mycket uppmärksamhet. Jag vet att jag tittade till den någon dag innan blommorna öppnade och tyckte knopparna såg små ut och skulle dröja ytterligare. Vad fel jag hade för morgonen efter hade de öppnats och jag blev helt hänförd. Det är någonting med färgtonerna, håren och formen på blomman som bara är perfektion. Efter att ha studerat den längre tror jag det är för att det går gröna stråk i den rosatonade kronan som ger en helt ny dimension åt blomman. Från att ha varit en hoya med snygga blad är nu caudata en hoya med fantastiska blommor för mig. Och just nu bara kliar det i fingrarna på mig att köpa hem alla sorter av caudata det finns.

Hoya caudata (Sumatra)

Jag har också utökat hoyasektionen med sida för Hoya caudata så det finns någonstans att lista alla kloner som jag hoppas jag inte köper på mig nu.

Hoya caudata (Sumatra)
Hoya caudata (Sumatra)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.