Jag ville bara visa upp en önskelista-växt som jag äntligen lade vantarna på!

Den här tiden på våren är den absolut bästa för alla växtfanatiker -det bara är så. Många butiker börjar sälja efter ett vinteruppehåll och många odlare säljer av lite överskott för att kunna köpa in nytt. Är man ute efter lite ovanligare växter brukar det även vara ett bra tillfälle att leta. Det behöver inte ens vara särskilt dyra växter, snarare är det tvärtom: de billiga, lite opopulära växterna som knappt någon säljer av går ibland att hitta under våren till min stora förtjusning. Med det sagt så var inte denna önskelista-växt varken opopulär eller speciellt billig. Men Selaginella willdenowii var verkligen värt det.

Den har ett tunt lager celler på ytan som gör att plantan ändrar färg mellan blå och grön beroende på hur ljuset faller. En sann iriserande planta denna gång. Den egenskapen delar den med sin släkting Selaginella uncinata, som är något vanligare i odling.

Willdenowii är en hyfsat stor växt så jag har varit lite tveksam till den tidigare, men nu tror jag en plats har öppnat upp för den där jag tror den kommer bli perfekt.

Min “randiga” patella får avsluta morgonens inlägg. Det är förstås inte en randig patella, utan den rosa patellan som varierar stort i färg beroende på miljön. De varma och kalla topparna under knopparnas utveckling har gjort att den har svårt att bestämma sig för om den ska vara gulaktig eller rosa denna omgång.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.