Ytterligare en multiflora visar upp sig

Hoya multiflora (SV 406)

Hoya multiflora är en ganska speciell Hoya. Blommorna ser ganska annorlunda ut och bladen är tunna. Den är buskväxande, inte klättrande, vilket gör att den i mina ögon påminner mer om en “vanlig” krukväxt. Den behöver fortfarande behandlas som en hoya -även om vi beskriver den som buskväxande så är den fortfarande en epifyt, och inte markväxande.

Hoya multiflora (SV 406)

Hoya multiflora är faktiskt inte en av mina favoriter. Det är trevligt att ha någon, främst för att de är så blomvilliga, men de tar en del plats och jag är inte lika förtjust i deras blad som i många andra hoyors. Trots det fortsätter klonerna att öka härhemma. Det är svårt att hitta den klon som är “bäst”, och deras växtsätt gör också att det är en väldigt rolig hoya att experimentera med.

Hoya multiflora (SV 406)

Den här klonen är den beryktade Hoya multiflora (SV 406). Dess blommor blir orange vilket förmodligen gör den till den färggrannaste multifloran. För mig som inte föredrar gult är det också en möjlighet att komma ifrån den färgen. Nu låter det ju som ett dött lopp egentligen, men samtidigt så sägs denna klon vara lite krånglig. Det kanske ligger något i det. Jag har inte upplevt den som svår, men den blommar mest hela tiden och växer inte mycket. Bladen är också lite tunnare och tråkigare än andra i mina ögon. Vi får se när den växt upp lite om den lyckas slå ut någon av mina andra kloner.

Hoya multiflora (SV 406)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.