Hoya krohniana har vårkänning i stormarna

Mina kloner av Hoya krohniana har börjat blomma igen efter ett vinteruppehåll. Jag föredrar deras tjockare, ofta mindre blad och större blommor framför lacunosans, även om lacunosans än så länge har fler vackra bladvarianter.

Hoya krohniana 'Super Eskimo'

Den här klonen köpte jag som ‘Super Eskimo’, men det är med stor sannolikhet samma klon som ‘Eskimo’, bara med garanterat bra silver vid försäljning. Den här enskilda sticklingen får väldigt torr behandling och har därför fått de underbara mycket tjocka små hjärtformade bladen jag är så förtjust i. Hela sticklingen är bara en underbar liten hög med suckulenta blad. Det är ingen behandling jag rekommenderar om man vill vara en god plantvårdare och vara helt säker på att sticklingen mår bra. Men vågar man ta ut svängarna lite tycker jag den blir väldigt fin på det sättet.

Hoya krohniana 'Super Eskimo'

Det ska också sägas att jag har en planta av krohniana ‘Eskimo’ som får en snällare behandling och är anledningen till att jag vågar experimentera. Det här är en så trevlig växt så jag skulle inte vilja råka stå utan den om den inte visar sig klara påfrestningarna jag utsätter den för.

Hoya krohniana 'Super Eskimo'

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.