Hoya callistophylla (short leaf)

Hoya callistophylla (short leaf)

Idag fick den här vackra växten en välförtjänt putsning av sin sida. Hoya callistophylla är en av de hoyor med iögonfallande vackra blad. Den är en fantastisk ambassadör för Hoya-familjen. Förra året lyckades jag få tag på ytterligare några kloner till av denna art och jag hoppas att de kommer blomma för mig iår. För trots att det är en långsamväxande hoya så blommar den ofta tidigt och gärna som plåster på såren.

Hoya callistophylla (short leaf)

Det går att få den att växa snabbare. Är det ljust och varmt tenderar den att sätta igång fint. Ett söderfönster under sommaren passar denna art som handen i handsken. Men jag har inget emot min lilla kompakta planta och har den gärna nära mig i datorrummet så jag kan njuta av den ofta. I sommar får den dock säkert flytta upp i ett fönster igen ett tag för att få lite ljusare och vackrare blad: mildare ljus ger mörkare blad och just den här klonen i alla fall ser jag gärna att den har så ljusa blad som bara möjligt men utan att den får mörka fläckar av ljuset.

Hoya callistophylla (short leaf)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.