Hoya endauensis

endauensis

Vem kan säga nej till orange blommor egentligen? Hoya endauensis har dessutom ganska unika blad som passar fint till blommorna. Jag hade tänkt visa upp den tidigare, men varje gång har jag tittat igenom bilderna och tänkt att jag måste ha haft någon fel inställning för de såg ju alldeles gula ut. Och först nu insåg jag att det är det är för att blommorna är väldigt håriga. Skiner det för starkt ljus på håret reflekterar de en del ljus och plötsligt ser blommorna gula ut.

endauensis

Om man har tur kan endauensis växa väldigt vackert med blad som lägger sig tätt mot krukan eller mot något den klättrar på. Inte helt olikt hur imbricata klättrar, även fast endauensis inte ligger så tätt att den ser ut att suga sig fast. Annars påminner den mest bara om en blank kanyakumariana med minst dubbelt så stora blad.

endauensis

Det gäller förstås bara bladverket, för blommorna å andra sidan påminner om waymaniaes. Lite plattare, lite hårigare, lite färggrannare -lite snyggare, i mina ögon.

endauensis

Ett svar på “Hoya endauensis”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.