Nu var det ett tag sedan jul

Trots det nya året får första uppdateringen bli några som hängt kvar sedan förra året. Jag har arbetat hårt med att få ut lite sidor med växter jag tidigare skrivit om, och upptäckte några favoriter jag inte nämnt innan. Hoya sp. Thailand Kaeng Krachan är en fantastiskt vacker finlaysonii-typ som blommade för första gången i höstas. Nu kryllar det visserligen av finlaysonii-typer som alla kan vara odlingsvärda på sitt vis, men denna är extra vacker i mina ögon.

Hoya sp. Thailand Kaeng Krachan

Framför allt gillar jag bladverket och formen på bladen som förstärker intrycket av de mörka, upphöjda nerverna. Blomman är också vacker men som de flesta liknande hoyor håller inte blommorna länge alls, och callistophyllas blommor är snäppet vassare då de både håller längre och har klarare färger.

Hoya sp. Thailand Kaeng Krachan

Den andra som får äran att inviga det nya året är den vackra Nepenthes ‘Rebecca Soper’. Om ‘Miranda’ är den ohotade drottningen är ‘Rebecca Soper’ kronprincessan. Den får lätt en intensiv mörkröd färg både i bladverk och kannor som är ovanlig hos kannrankor. Samtidigt är den snabbväxt och lättodlad och fungerar utan problem i ett vanligt fönster. Att ‘Rebecca Soper’ är lite mer okänd beror mest på att den tyvärr sålts som Nepenthes sanguinea i stor skala.

Nepenthes 'Rebecca Soper'

I lite lägre ljus får den en fin blandning av röd-gröna blad till de mörka kannorna. Kannornas insida är dessutom ljusare vilket ger en fin effekt i mina ögon.

Nepenthes 'Rebecca Soper'

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.