Hoya carnosa (shocking pink)

Till min både glädje och besvikelse slog Hoya carnosa (shocking pink) ut sina knoppar för någon vecka sedan. Hoya carnosa är en riktig kulturväxt som odlats som krukväxt världen över i över hundra år. Den har hög tolerans mot olika temperaturer, torka och kan planteras i nästan vad som helst. Den är dessutom vacker med sina blanka blad och knytnävsstora blomflockar och finns i ett antal varianter.

Hoya carnosa (shocking pink)

Med det sagt så har jag faktiskt aldrig själv haft en carnosa i blom tills nu. De växer för snabbt och blir för stora och otympliga för mig under mina odlingsförhållanden. Min historia med carnosa kan nog beskrivas som ett oupphörligt klippande och det blir det inga blommor av. Men sedan så visade en hoyasamlare upp denna klon på facebook med kommentaren att den blommade redan som stickling. Det fångade mitt intresse och några månader senare beställde jag den. Mitt intresse var inte missriktat och redan 2 månader efter hemkomst blommar den nu.

Hoya carnosa (shocking pink)

Med det sagt så är den inte min finaste blommande planta just nu. Den har inte hunnit växa och blivit en snygg planta utan har fortfarande den tilltufsade importlooken. Den doftar helt ok, ganska starkt men med någon obestämbar doft jag inte riktigt kan beskriva. Men mest av allt tycker jag att färgen blev lite tråkig. Blomman har en färg av babyrosa och lila som blandats ihop fast inte så bra. Den har mörkare fläckar av lila här och var som får den att se lite smutsig ut och annars urvattnat rosa. Inte mycket shocking pink där i mina ögon. När den växt på sig lite ska den få en bättre placering och då får jag se om den blir finare.

Hoya carnosa (shocking pink)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.