Drottningen av hybriderna

Nepenthes 'Miranda'

Nepenthes ‘Miranda’ är en av de bästa kannrankehybriderna, och kanske också den bästa i mina ögon. Den kan utmanas av andra i olika detaljer, som hur kannorna och bladen ser ut, men sammantaget tar ‘Miranda’ hem det. Den växer snabbt och den blir STOR under nästan vilka förutsättningar som helst och får stora, färggranna kannor utan speciellt omhändertagande. De här bilderna kommer från två sticklingar jag tog från min moderplanta i juli. Jag tänkte hålla dem i en mindre kruka för att försöka begränsa utrymmet men som vanligt när det gäller favoriter så fick moderplantan stanna ett tag till och nu har jag istället två plantor. Men den lilla plantan var i alla fall “liten” nog för att fotograferas.

Nepenthes 'Miranda'

När kannorna öppnas har de en bred, randig peristom. När de åldras färgas peristomet ut och viker sig bakåt på ett sätt som skvallrar om generna från northiana. Nedan är bilderna på samma kanna nyöppnad och efter att den fått åldras ett par veckor.

Nepenthes 'Miranda'
Nepenthes 'Miranda'

‘Miranda’ åkte upp på min önskelista redan efter min första kannranka och har inte gjort mig besviken. Den kan vara lite trixig att få tag på men vill man pröva på en kannranka och har gott om plats så rekommenderar jag ‘Miranda’ alla dagar i veckan.

Nepenthes 'Miranda'

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.