Ett steg framåt och ett steg bakåt

Imorse möttes jag av en välkommen syn. Episcia cupreata hade öppnat sin första blomma! Jag måste säga att jag är imponerad av hastigheten. I förrigår var knoppen liten och gul, igår lite större och orange och idag uppenbarade sig den här väldigt röda blomman.


Blommor gör alltid att man tittar lite närmare på alla andra växter. Nu ska jag erkänna att det finns en viss överplantering. Men när väl mossan hunnit växa ikapp får väl de som trivs sämst flytta ut. Och vad ser jag då inte om inte lite mjöldagg! En stackars fittonia har blivit angripen. Jag som trodde jag äntligen fått till balansen i vivariumet. Mer ventilation och hoppstjärtar blir domen.

Tyvärr var det inte så mycket andra blommor på väg, men visst fanns det tecken på trivsel. Lite Dischidia-äpplen till exempel!


Nu krävs det ju inte mycket för att få Pinguiculas att trivas förutom ljus men ändå


Nu blev det ingen bra bild men jag ville ändå visa upp den häftiga variegerade Senecio rowleyanus. De nya blanka brokiga bladen är bara för häftiga och den har precis börjat växa efter en nervöst lång rotningstid.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.