Den där som alltid måste vara i centrum

Nu var det ett tag sedan jag uppdaterade den här sidan. Jag har haft fullt upp med sticklingar, vårorder som anlänt, trädgårdsmässestök och ja, givetvis allt det där andra i livet med som måste vara med på ett hörn. Den här våren har jag fått tag på flera arter som jag suktat efter länge och kan knappt vänta på att de nu ska sätta igång. Mina vivarium-projekt artar sig långsamt och nu när jag lyckats hantera ett halvårs nybörjarmisstag är det dags att planera ett nytt. Och mitt i allt så återkommer undulata och stjäl rampljuset genom att bli den första hoyan som blommar i ett av skåpen:

Hoya undulata

Det är inte för inte som undulata är en stor favorit härhemma.

Hoya undulata

En annan blommare som hade förvånansvärt söta blommor var Rexbegonian

Rex Begonia 'Red Kiss'

Trots sötheten klarar blommorna ändå inte av att konkurrera med bladen

Rex Begonia 'Red Kiss'

Ytterligare en bladfavorit: Utricularia calycifina. Hur kan man inte falla för dessa vackra röda nerver på silverskimrande blad?

Utricularia calycifina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.