Hoya davidcummingii

Den här hoyan är en “uteblomma” hos mig, men fick följa med hem för en fotografering. Den har supersöta vackra blommor och är väldigt blomvillig för mig. Tyvärr ger jag inte mycket för bladen som jag tycker är tråkiga. I starkt ljus och om den odlas torrt får den mörka kanter som hjälper upp intrycket lite och ökar blomningen, men tyvärr får bladen även missprydande fläckar och skador av det.

Hoya davidcummingii
Hoya davidcummingii

Blommorna har en ganska speciell form på bikronan samtidigt som kronan inte helt böjer sig bakåt och klasen växer väldigt kompakt. Det ger ett väldigt speciellt och ovanligt utseende på blommorna jämfört med många andra hoyor

Hoya davidcummingii

Trots att blommorna är hyfsat stora ser inte klasarna så stora ut. Här med Hoya lacunosa ‘Royal Flush’ som har markant mindre blommor.

Hoya davidcummingii lacunosa 'Royal Flush'

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.