Lite tisdagsögongodis

Hoya undulata, Hoya elliptica och Hoya sipitangensis. Undulata har egenskapen att få alla andra blommor att se små ut.

Hoya undulata elliptica sipitangensis

Hoya multiflora (variegerad), Hoya undulata och Hoya elliptica.

Hoya multiflora undulata elliptica

För ett tag sedan visade jag upp den vackra blomman på min Hungarian Yellow Wax-planta. För en vecka sedan såg plantan ut såhär. Snart är det dags för skörd, sedan får den äntligen flytta in i en större kruka.

Hungerian Yellow Wax

Gissa vem som öppnade plånboken för den variegerade formen av walliniana? I vanligt ljus blir bladen ganska tråkiga med många nyanser av gult. Men i starkt ljus så färgar bladen upp precis som för de helgröna varianterna, förutom att denna får en underbar rosa ton i de ljusare områdena. När den här anlände tog jag reservsticklingar och vakade över den som en hök. Nu har den äntligen börjat växa och jag kan knappt vänta på att den ska bli större. Förutom rödtoningen är de helgröna väldigt snabba växare, och jag hoppas att denna ska ha lite kvar av det trots bristen på klorofyll.

Hoya walliniana (variegerad)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.