En månad sedan Nordiska trädgårdar

Och saker börjar hända. Värmen kom äntligen för en vecka sedan och i och med det exploderade det härhemma. Alla nytillskott från mässan har börjat växa men vissa har kommit längre än andra. Längst har snygga Hoya hellwigiana kommit. Snygga blad med kontraster i svagt ljus och rödtonade blad i starkt ljus, kan man önska mer?

Hoya hellwigiana

Inte nog med att den fått två nya blad, ett litet blomställningsskaft tittade snabbt upp. Jag kanske vågar hoppas på blommor redan i år från denna.

Hoya hellwigiana

Någon som definitivt kommer blomma i år, och dessutom mycket snart, är vackra Pinguicula Aphrodite.

Pinguicula Aphrodite

Slutligen har den lilla söta lacunosahybriden kommit igång. Den står ganska ljust då jag velat få igång den snabbt. De tidigare bladen påminner mycket om Hoya sp. (Fraser Hills) blad under mörkare förhållanden, och jag är nu nyfiken om de nya bladen på denna också kommer bli mindre och rödtonade. Fraser Hill ska få blommor som ser ut som lacunosans, så det finns helt klart ett visst släktskap. Hur nära släkt däremot, det är en annan fråga.

Hoya x lacunosa

Denna kommer inte från mässan, utan är en av de sticklingar av Nepenthes x Bloody Mary som jag visade för någon dag sedan. Då skrev jag om att moderplantan redan fått nya skott. Den här sticklingen flyttade aldrig, mest för att jag inte orkat leta upp ett nytt hem åt den.

Nepenthes x Bloody Mary

Döm om min förvåning när jag hittade det här i krukan. Att föröka denna är uppenbarligen inte svårt.

Nepenthes x Bloody Mary

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.