Mer vårtecken

Även fast våren snart är över i den här takten. Nepenthes x Bloody Mary har verkligen spurtat lite på sistone och börjar bli en tät och fin planta med sina 3 stammar.

Nepenthes x Bloody Mary

När jag vattnade den hittade jag dock detta i gömmorna. Jag klippte av 3 nya skott som jag rotade i vintras, men uppenbarligen tolkade plantan det som att det var dags att skjuta ytterligare skott. Jämfört med andra kannrankor är Bloody Mary rena Ferrarin när det kommer till att växa.

Nepenthes x Bloody Mary

En annan som överraskat på kort tid är Hoya caudata (Sumatra). En omplantering till en större kruka och vips sattes blomställningsskaft på alla kala grenar. Tyvärr är plantan så liten att hälften av dem kommer trilla av när de växer ut.

Hoya caudata (Sumatra)

Det var inte BARA blomställningsskaft. Två ynkla blad tyckte den att den kunde klämma ut med. Det är allt tur att bladen på caudata är så vackra att den blir förlåten för att bara ha några stycken.

Hoya caudata (Sumatra)

Hoya erythrina visar upp sina vackra lila fläckar. Olikt många andra hoyor som får rödtonade blad i starkt ljus är de nya bladen på erythrina alltid gröna, med mörkare nerver. Silverfläckarna blir då underbart rosa-lila. Ytterligare några veckor i starkt ljus kommer få dessa blad att bli vinröda och då kamoufleras de vackra fläckarna.

Hoya erythrina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.