David och Goliat

och kampen mellan byte och jägare. Allt handlar om perspektiv, ibland är till och med pygméen en jätte.

Drosera scorpioides

Vackra Hoya lacunosa Royal Flush har fått ett uppdaterat galleri under veckan. Det börjar bli dags att plantera om denna och klippa ner den lite, men jag försöker skjuta på det. Den är ständigt i blom just nu och varje liten ranka är översållad av blomställningskaft med knoppar i olika stadier. Det vore så tråkigt att skicka in den i en återhämtningsfas utan blommor på några månader.

Hoya lacunosa Royal Flush

Jag är ingen blomexpert men jag misstänker kvävebrist för den här plantan vilket är anledningen till att plantera om. Nytillväxten har varit svag och bladen börjar få en tråkig gul ton. Men jag vill ju att blommorna som sitter åtminstone ska få blomma ut innan omplanteringen… och vid det laget har nästa klase öppnats.

Hoya lacunosa Royal Flush
Hoya lacunosa Royal Flush

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.