Nepenthes maxima

Nepenthes maxima

Nepenthes maxima är en ganska varierad art. Den har visat sig tacksam att odla i inomhusmiljö och används ofta till hybrider. Min maxima kommer från Borneo Exotics och såldes först som N. eymae innan den identifierades som en maxima.

Nepenthes maxima

Min maxima har precis fått sin första kanna med en riktig maxima-peristom och den ser så snygg ut! Med formen på kannan är det lite synd att den inte får hänga.

Nepenthes maxima

Den här är också till viss del maxima, men det är inte lätt att se. Istället är det ena föräldern, ventricosa, som dominerar. Den röda färgtonen och formen på kannorna tilltalar mig, men jag hoppas peristomen utvecklas med tiden för den är lite tråkig. Nepenthes (ventricosa x (maxima x talangensis)).

Nepenthes
Nepenthes

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.