Hoya obscura (k.noona)

Hoya obscura (k.noona)

Det var på tiden att den här hoyan också fick sin egna sida. Jag ska erkänna att jag inte sett fram emot att behöva fotografera den. Plantan är stor och vildvuxen trots att jag ansade den i vintras. Det tog några blomningar till innan ursäkterna var slut och det var dags att försöka.

Hoya obscura (k.noona)

Hoya obscura (k.noona) är en mysig art. Jag har haft den länge -den var faktiskt en av mina tidigaste- och den har tålmodigt växt och blommat sig genom många stadier i mitt växtintresse. Det enda problemet med den är att den lätt blir riktigt stor. Just nu odlar jag den som synes på bilden nedan: Mycket mörkt och långt från fönstret. Inte blir den hindrad från att växa och blomma av det. Doften är väldigt trevlig -påminner om lacunosa, men når inte riktigt dit. Ibland funderar jag på hur den skulle bli med bättre förutsättningar i ljus och utrymme. Å andra sidan vet jag inte om det vore en dröm eller mardröm.

Hoya obscura (k.noona)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.