Mer Hoya blashernaezii ssp. siariae

Den orangea siariae var inte den enda siariae som gav mig blommor i år. Min andra siariae kom hem under våren 2020 och blommade även den första gången i somras. Den har blommat stabilt rosa och jag är väldigt förtjust i dess blad. Till skillnad från mina andra siariae blir dessa blad snabbt breda nära basen och smalnar lika snabbt av igen ända ut till den tydliga spetsen. Det ger bladen en väldigt tydlig pilspetsform som jag tycker är väldigt attraktiv.

Hoya blashernaezii ssp. siariae

Om jag fick välja skulle jag haft de orange blommorna med dessa blad, men föredras rosa blommor är det här en väldigt trevlig siariae-klon. Med så söta blommor hade jag verkligen önskat en söt doft, men blommorna är tyvärr doftfria på båda mina kloner.

Hoya blashernaezii ssp. siariae

Hoya blashernaezii ssp. siariae

Nepenthes spathulata x jacquelineae hade det lite tufft ett tag när den fick torka ut alldeles för mycket för att må bra. Under sommaren fick den en välbehövlig omplantering i en större kruka och det har gett goda resultat. Det är verkligen en helt bedårande liten kannranka som annars växer utan krångel och får vackert formade kannor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.