När dagarna blir längre… (blommor)

När det nästan är sommar är livet perfekt för många av mina växter. Det finns gott om ljus, men den värme som vi har hela sommaren har ännu inte slagit igenom inomhus. Hoya multiflora (SV 406) tycker jag är ganska tråkig i växtsättet, men när ljuset lyser upp blommorna kommer jag ihåg varför jag behåller den.

Hoya multiflora (SV 406)

Så här lever den till vardags. Blommornas starka färg och de breda flockarna den får gör den iögonfallande även om den mest hänger och sjunker djupare för varje nytt blad.


Hoya meredithii har väldigt söta gröngula och vita blommor, men klasen är liten, speciellt till de stora bladen, och håller bara någon dag

Hoya meredithii
Hoya sipitangenis talar för sig själv


När man har så många hoyor som jag har är det lätt att ta för givet de arter som ser till att det ständigt finns några små blommor och väldoft i varje fönster. Här krohniana (Black Leaves).


Och en vacker lacunosa


Hoya bella stortrivs och blommar så gott den kan

Hoya davidcummingii är ytterligare en blommaskin, även fast den i all ärlighet är det året om


Ibland orkar den inte bekymra sig alltför mycket, och får lite mer typiska hoyablommor än de halvt bakåtrullade.


Hoya mitrata har blommat om och om på ett blomställningskaft en ganska lång period nu, men har äntligen skickat iväg en ranka och börjat sätta nya blad igen.

Hoya mitrata (cream)
Hoya mindorensis är helt underbar i solen, och har faktiskt fått sin egen sida nu

3 svar på “När dagarna blir längre… (blommor)”

  1. Så otroligt vackra blommor och bilder!
    Jag har en fråga kring några blad som syns på en av bilderna och vilken växt de hör till. Det gäller de små bladen på bilden med bildtexten:
    “När man har så många hoyor som jag har är det lätt att ta för givet de arter som ser till att det ständigt finns några små blommor och väldoft i varje fönster. Här krohniana (Black Leaves).”
    De ser fantastiska ut!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.