Pinguicula zecheri

Pinguicula zecheri

Pinguicula zecheri är en väldigt charmig tätört med en relativt stor blomma. De vågiga kanterna och olika färgtonerna i blomman gör att den blir ytterligare iögonfallande. Jag har inte haft chansen att fota den i sin kruka än, men nu blommar den så fint i ett av mina vivarium att jag var tvungen att dela med mig.

Pinguicula zecheri

Pinguicula zecheri hör till de som hemma hos mig vill ha det lite våtare -inte vått, men inte lika torrt som andra mexikanska pinguiculor. Odlar man emarginata så skulle jag vilja säga att de är ungefär liknande i sitt fuktbehov.

Pinguicula zecheri

Till skillnad från emarginata kan dock zecheri bli ordentligt stor -större än den här plantan är i diameter med råge. Den får ingen direkt rödfärgning i gott ljus, och kräver faktiskt ganska lite ljus för att trivas. Jag har funderat på att pröva att odla den i fönsterbrädan under vintern för att se om den håller (nu står den under ljus likt mina andra tätörter) men har inte kommit till skott.

Pinguicula zecheri

Pinguicula zecheri

Ett svar på “Pinguicula zecheri”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.