Hoya wayetii

Hoya wayetii

Det var inte länge sedan jag visade min planta, men jag vill så gärna göra det igen. Efter att ha hållit på första blommorna väldigt länge verkar Hoya wayetii nu nöjd med att blomma regelbundet. Min planta har fortsatt att sätta knoppar och spruta ur sig blomställningsskaft på rankorna. tyvärr utvecklas de gärna längst ut på de ganska vilda rankorna, och jag kan inte räkna hur många blomställningsskaft som fastnat i mitt hår och sedan rykts av, speciellt i det här vädret när jag ofta går ut och in genom dörren den hänger över.

Hoya wayetii

Varje gång knopparna öppnas blir jag lätt förvånad över hur stora och grova blommorna blir. Dessutom tycker jag mycket om färgen som är ordentligt mörk. På bilder ser blommorna lätt ljusare ut då ljuset reflekteras i den håriga kronan, men med ögat blir de mattare och mörkare och drar mer åt lila än röd, i alla fall på lite avstånd. Blomningen har dessutom hejdat den galet snabba tillväxten vilket jag är nöjd med. Nu kommer det lite nya blad då och då, men den växer sig inte massivt stor längre.

Hoya wayetii

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.