Hoya hanhiae (yellow/pink)

Med den ökande värmen är det inte många kvällar det går att sitta framför datorn utan att andras in hanhiaes goda tunga doft. Ibland känns det som jag blivit så van att jag blir sömnig av att känna doften!

Hoya hanhiae (yellow/pink)

Av alla mina hanhiae-kloner är det den som kallas yellow/pink som är den mest blomvilliga (även fast de alla inte direkt är skygga heller). Den är inte min bladfavorit -fina blad blir riktigt snygga, men ofta blir bladen inte så fina och då tycker jag de blir riktigt fula istället. Blomfärgen är även ganska ostadig och vinglar mellan grågul och grårosa. Men den växer och blommar oerhört snällt. Numera står den mycket torrare än den skulle vilja i ett försök att sakta ner tillväxten, och det har gjort att den istället satsar på att blomma. Med de nya blomställningsskaften den satte i vår finns det nu nästan ett för varje blad på plantan, en ratio ingen annan hoya ens kommer i närheten av härhemma.

Hoya hanhiae (yellow/pink)

Bodde jag dubbelt så stort skulle jag älska att släppa lös den och se vad den skulle kunna göra. Men nu får den nöja sig som den är.

Hoya hanhiae (yellow/pink)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.