Ytterligare ett steg på väg

Ny kanna, ny look verkar vara den här Nepentheshybridens ledord. Lite större, lite färggrannare, lite bättre form blev det den här gången.

Nepenthes (glandulifera x veitchii 'Candy')

Jag måste säga att jag verkligen uppskattar att odla dessa hybrider. Det är helt omöjligt att säga vad som tittar fram till nästa gång. Till viss del fungerar det så för arter med, men där brukar det gå att hitta bilder att jämföra med lite enklare. Eftersom det går så långsamt att sticklingsföröka kannrankor finns det väldigt många frösådda kultivarer, både “renrasiga” och hybrider, som alla är unika. Arter är vanligare att de är framodlade i tissue culture och därmed finns det många genetiskt identiska kopior därute att jämföra med. Men det är förstås en bred generalisering.

Nepenthes (glandulifera x veitchii 'Candy')

Vad jag älskar mest med den här plantan är fortfarande de fantastiska fransiga bladkanterna. Den nya kannan blev verkligen rödrosa och till och med bladet fick en röd mittnerv till skillnad från de gamla bladen i samma odlingsmiljö.

Nepenthes (glandulifera x veitchii 'Candy')
Nepenthes (glandulifera x veitchii 'Candy')

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.