Dischidia hirsuta

En andra klon av Dischidia hirsuta blommade tidigare i vår härhemma. Denna klon har inga tendenser till att få röda blad, men har istället väldigt håriga blad som blir ganska små. Dessutom får den tjockare rosa blommor som en fin kontrast till de gröna bladen.

Dischidia hirsuta

Blommorna på denna klon är så stora att man kan ana hur lika de är Hoya därinne i urnan

Dischidia hirsuta

Dischidia hirsuta kan se ganska annorlunda ut, vilket inte är så konstigt när man tänker på hur välspridd arten är. Jag tycker mina två hirsutor i blom matchar varandra fint. I ärlighetens namn heter båda dessa Dischidia sp. cf. hirsuta fortfarande på namnstickan, men jag tror nog de snart (eller redan har) bestämts till hirsuta.

Dischidia hirsuta
Dischidia hirsuta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.