Ett ärevarv för Hoya ‘Patricia’

Hoya 'Patricia'

Hoya ‘Patricia’ är en av de allra bästa hoyahybriderna. Den har vackra blad (som givetvis kan färgas ut vackert röda) med kontrasterande vita nerver, växer snabbt och snällt och har vackra, stora, uppåtvända och färgglada blommor. Kan det bli bättre? Nämnde jag att den blommar tidigt? Doften är visserligen ingen höjdare men den är så svag att den inte märks.

Hoya 'Patricia'

Jag hade mina ögon på ‘Patricia’ tidigt, men av någon anledning blev det inte riktigt av att införskaffa en. Det fanns alltid någon annan högre upp på listan och så fanns det en planta i perferin som jag kanske skulle ta en stickling av… och så vidare. I alla fall blev det äntligen av i vår att en stickling fick flytta hem. Plantan växte så vackert under sommaren och blommade för inte alls länge sedan. Men innan blommorna helt fallit av åkte den i golvet. Den var inte ensam och det var en utmanande dag att genomlida. En gång tidigare har jag varit med om något liknande, fast då var det ett par hantverkare som sopade ner en hel hylla växter. Och känslan av fasa när man beskådar olyckan är nog den jobbigaste känslan jag upplevt i växthobbyn. Så mycket tid och tillväxt borta på ett ögonblick. Den här gången hade jag mer tur och det ser ut som allt kommer klara sig fint, även om vissa plantor får börja om på ruta ett. Fast det dröjer nog ett litet tag innan ‘Patricia’ är i full prakt igen.

Hoya 'Patricia'

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.