Randiga peristom

Nepenthes veitchii (murud striped x candy striped)

Jag tycker randiga peristom är bland det bästa som finns. Det är nog ingen överraskning om man ser vilka kannor jag dras till. Först så är jag så otroligt nöjd över hur veitchii (murud striped x candy striped) här utvecklat sig. Det går verkligen att se hur kannorna blir mer imponerande för varje blad, trots att de äldsta kannorna nu börjar dö bort.

Nepenthes veitchii (murud striped x candy striped)

Att kannorna håller i runt två månader tycker jag dock får anses bra med tanke på hur jag odlar dem

Nepenthes veitchii (murud striped x candy striped)

En annan randig godbit är givetvis min Nepenthes (burbidgeae x platychila).

Nepenthes (burbidgeae x platychila)

Även den växer på med kannor som blir lite större, och lite bättre i formen för varje blad. Skillnaden är inte lika drastisk och jag misstänker att om jag vill den ska hoppa upp ett steg i storlek så behöver jag vara lite mer noggrann med vattningen då den torkat ut lite väl mycket på sistone.En bidragande faktor är säkert att Hoya imbricata, som den delar kruka med, har växt sig större och också vill ha sin beskärda del av vattnet.

Nepenthes (burbidgeae x platychila)
Nepenthes (burbidgeae x platychila)
Nepenthes (burbidgeae x platychila)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.