Månadens nästan-praetorii

Hoya praetorii har numera fått sällskap av den liknande Hoya lasiantha sedan i våras. Egentligen så ogillar jag att ta upp odlingsutrymme med arter eller kloner som är så pass lika något jag redan har, men efter att ha beundrat en speciell lasianthaplanta länge så fick en stickling flytta hem. Dessutom tycker jag att de här är så trevliga hoyor så ska man ha två kan man väl lika gärna ha dessa.

Hoya lasiantha

Skillnaden mellan de här två arterna syns främst i bikronan som är formad annorlunda. När det gäller de vanligaste klonerna är även lasianthablomman större, och praetoriis bikrona lila-röd mot lasianthas gula. Jag är inte säker på att det gäller för alla kloner, framför allt inte färgen.

Hoya praetorii

Från sidan, Hoya praetorii ovan och Hoya lasiantha nedan

Hoya lasiantha

Hoya praetorii

Underifrån, praetorii ovan och lasiantha nedan

Hoya lasiantha

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.