Hoya caudata (Sumatra)

Den här caudatan, eller aff. caudata som den förmodligen borde kallas, är ren odlingsglädje. Min andra caudata är en synnerligen krävande art som surar så fort luftfuktigheten sjunker eller vattningen inte är perfekt. Den här däremot är så oerhört snäll och blomvillig så fort den sätter igång. Och blommorna är så söta att man dör. Jag rekommenderar att man införskaffar en stickling av denna bara för att få den i blom en gång. Blommorna tål att upplevas “på riktigt” både med ögon och fingrar! Sen kan man för all del låta den vandra vidare… om man lyckas släppa den.

Hoya caudata (Sumatra)

Knopparna ser dessutom ut som små karameller

Hoya caudata (Sumatra)
Hoya caudata (Sumatra)

Den här klonen är en av de hoyor som lätt får blommor som istället för att ha fem uddar bara har fyra. Det här är den första blomning jag haft där alla blommor haft “rätt” antal uddar i kronbladen.

Hoya caudata (Sumatra)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.