Väldoftare

Två helt olika hoyor med underbara dofter beslutade sig för att blomma på samma dag, bredvid varandra. Fitchii med sina vackra, ljusnervade blad med en doft av fruktig parfym och rotundiflora med en mer kantig profil och små mjuka blombollar som också doftar parfym, men mer åt myskhållet. Vilket slöseri!

Hoya fitchii
Hoya fitchii

Jag funderade på att flytta en av dem till en mer avlägsen placering och funderade länge vilken som är favoriten. De är så olika till sin karaktär så det var omöjligt att välja. Fitchii är helt klart en mer imponerande planta på alla nivåer, men rotundiflora är så speciell både med sina blad och blommor. Till slut bestämde jag mig för att inte flytta på någon.

Hoya rotundiflora
Hoya rotundiflora

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.