Minns ni?

Min Cephalotus follicularis växer på bra. Det är svårt att tro hur illa däran den var i våras. I samband med att jag tog det här fotot tyckte jag dock att jag anade lite mjöldagg igen. Det skulle förklara varför den inte riktigt lyckas få en hälsosam färg. Förmodligen dags att plocka fram storsläggan ytterligare en gång med andra ord.

Cephalotus follicularis

Så här såg den ut i slutet i mars i år:

Cephalotus follicularis

Min Nepenthes x ventrata visar upp den stora snygga kannan, nu mogen att fånga flugor av hjärtats lust

Nepenthes x ventrata

En som snarare hör framtiden till är vackra northiana som öppnat sin första kanna hos mig. Jag är så förtjust i den här lilla plantan. Färgtonerna är väldigt snygga och kannan, som i större storlekar kommer vara väldigt färgglad, är så otroligt ljus och vacker. Det var först när det var dags att öppna kannan det gick att se lite röda markeringar. Förväntningarna är så höga på den här att den nog kommer få en egen sida direkt trots att den är så liten.

Nepenthes northiana
Nepenthes northiana

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.