Två väldoftare

Även fast den ena är lite mer doftande än den andra. Hoya obscura motstår fortfarande mina försök att få till en vettig bild.

Hoya obscura (k.noona)

Hoya bella (variegerad) är en förstagångsblommare här. När den öppnade var jag förvånad över hur olikt en hoya den luktade. Den luktade snarare åt roshållet, och det fick mig att fundera på om det finns någon komponent i de flesta hoyalukter som jag automatiskt har sorterat som hoyalukt. Ibland behövs det något som inte passar in för att inse att det funnits ett mönster i något. Tyvärr verkar doften inte vara jämn, utan då och då luktar den lite (det är svårt att konkurrera med hanhiae härhemma) och då och då verkar den inte lukta alls.

Hoya bella (variegerad)

Blommorna är relativt stora, speciellt i förhållande till bladstorleken, och kristallvita med ljusrosa bikrona. Det enda tråkiga med bella kan jag tycka är växtsättet. Härhemma går den under beteckningen “ufot”. Om den bara får chansen växer den helt vågrätt, varken upp eller ner verkar duga.

Hoya bella (variegerad)
Hoya bella (variegerad)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.