Hoya waymaniaes debut

Först av allt skulle jag vilja säga att waymaniae är en snygg hoya.Bladen är fina, ljusgröna och runda. De har rikligt med silver och blir röda i solen. Den växer bra och tål torka väl.

Hoya waymaniae

Jag visste att blommorna skulle bli orange och tyckte att det måste ju bli en hit.Så när det första blomställningsskaftet började växa i vintras väntade jag otåligt på blommorna. Och vilken besvikelse jag kände när de öppnade!

Hoya waymaniae

Färgen var väl lite urvattnad men godkänd, men jag gillade verkligen inte formen på bikronan. Dessutom var blommorna så små för att sitta på en så kraftig växt. Proportionerna kändes fel när blomställningsskaftet var nästan lika tjockt som en blomma, och den lilla storleken gjorde att man behövde gå nära och därmed inte kan undgå bikronans speciella utseende. Plantan är fortfarande vacker, men jag kommer inte vänta otåligt på att få se blommor igen.

Jämförelse med sp. aff. lacunosa (SR 2010-055)

Hoya sp. aff lacunosa (SR 2010-055) waymaniae

Jämförelse med sipitangensis

Hoya sipitangensis waymaniae
Hoya sipitangensis waymaniae

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.