Nu känns det verkligen som sommar

Inget regn på veckor och blå himmel börjar kännas i luften. Hettan och ljuset härhemma har till och med fått kaktusarna att lägga in en raketväxel och dessutom blomma.

Hoya heuschkeliana som ännu inte fått en egen sida sprider sin smördoft. Det är fascinerande hur så små och stängda blommor kan lukta så mycket.

Hoya heuschkeliana

Blommorna är verkligen speciella även om man jämför med andra hoyor.

Hoya heuschkeliana

Nu har vi kommit så långt in på året att sommarväxterna börjar ta sig med. Jag är en hängiven chiliodlare, men försöker hålla nere storleken på plantorna. Idag när odling av chili blivit så populärt är det inte ovanligt att se odlare skola upp plantorna i 5- och till och med 10-liters krukor. Själv tycker jag det tar alldeles för mycket plats och när jag odlar flera sorter är det mest till besvär att få ett hundratal chili från en planta. Istället låter jag dem växa upp i små krukor där slutsteget oftast ligger på högst 2 liter. Det blir mindre chili men plantorna får en helt annan charm. Nedan är Hungerian Yellow Wax med sina snygga stora blommor.

Hungerian Yellow Wax
Hungerian Yellow Wax
Hungerian Yellow Wax

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.