Månadens praetorii

Vi visste alla att det skulle komma. Den här gången visar den upp sina vackra, fläckiga knoppar några timmar innan de spricker upp.

Hoya praetorii

Jag tänkte också passa på att visa upp hur färgen på mirabilis varierar under den tid blommorna är öppna. Jag hade hoppats fotografera samma klase, men det fick bli två olika. Nedan är en bild ungefär en dag efter blommorna slagit ut.

Hoya mirabilis

Nedan är en bild på blommorna som varit utslagna i ungefär fyra dagar. Färgen har börjat blekna ut och är inte tydligt grön längre.

Hoya mirabilis

På bilden nedan har det gått sex dagar. Blommorna har fått en rosa ton och några har faktiskt börjat torka in. Det kommer dock dröja tre dagar till men allt intensivare rosa ton tills alla har fallit av.

Hoya mirabilis

De blev visst lite bilder på snygga Hoya krohniana ‘Eskimo’ med. Den har verkligen så vackra och speciella blad och doften är mycket starkare än lacunosornas. Det kan bero på att blomman är större. Jag hoppas jag lyckas få lacunosa (Giant) i blom samtidigt som denna någon gång för att jämföra både storlek på blommorna och styrkan på doften.

Hoya krohniana 'Eskimo'
Hoya krohniana 'Eskimo'

Ytterligare en bladfavorit som förtjänar att ta lite plats trots att jag inte lyckats blomma den än. Hoya elliptica heter denna skönhet. Har man sådana blad behövs inga blommor. Men nu har den dessutom fått ett litet mikroblomställningsskaft, så har jag tur blommar den kanske inom ett år.

Hoya elliptica

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.