Helgens höjdpunkter

I helgen har inga större förändringar skett härhemma. Det blev lite fotodokumentation på skakig hand som jag tänkte dela med mig av. Hoya lockii som nu står på en svalare plats med ljus från ena sidan visade upp den intressanta egenheten att faktiskt böja blommorna mot ljuset. Lite häftigt men krukan är nu skruvad på så blommorna kan få ett snyggt rakt fall.

Hoya lockii

Pinguicula x Weser solbadade igen. Det märks verkligen att våren är på väg, två riktigt varma härliga dagar har det varit i helgen.

Pinguicula x Weser

Ett annat vårtecken är en Sarracenia leucophylla som precis öppnat sin blomma. Nu hoppas jag bara trumpeterna blir lika imponerande.

Sarracenia leucophylla (purple veined)

Drosera scorpioides fångade sitt första byte, eller i alla fall det första bytet jag lyckats se.

Drosera scorpioides

Hoya benchaiis snygga blad börjar färgas upp under LED-panelen. Om den nu bara ville växa lite med…

Hoya benchaii

Slutligen en liten rackare som börjar krypa närmare favoritlistan. Jag tyckte den här såg så gullig ut på bilder på internet med små rödtonade blad. Jag betalade ganska mycket för en stickling som gjorde mig rätt så besviken. Bladen var stora, gröna och intetsägande. Inte växte den speciellt bra heller. Under ett försök att få igång den fick den ljusaste platsen under LED-panelen. Plötsligt blev bladen mycket mindre, tjockare och supersnyggt röda. Lyckas den bara bli lite större så tror jag nog att den kommer försvara sin plats i bästa ljuset.

Hoya sp. (Fraser Hills)

Hoya sp. (Fraser Hills)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.