Nordiska trädgårdar 22-25 mars 2018

Finns det något slags växtintresse är det ett måste att besöka Nordiska trädgårdar. Jag har besökt mässan i flera år och alltid kommit hem lyckligare med nya utmaningar. Det här året var jag mest upptagen med hoyamontern, men ägnade lite tid här och var åt resten. På fredagseftermiddagen gick jag och min syster omkring och botaniserade. Redan då innan helgen hade det varit väldigt många besökare och många växter var redan slut. I alla fall de mer sällsynta och eftersökta sorterna. I slutändan fick jag lite förstärkning av drosera härhemma samt ett gäng nya hoyaarter jag är väldigt nyfiken och entusiastisk inför.

Det kanske är i takt med att utrymmet blir mindre och mindre som mitt intresse för pygmedroseror har ökat. Men de är så fruktansvärt söta och häftiga. Som små juveler!

Drosera x badgerupii

Drosera x badgerupii
Drosera x badgerupii

Drosera scorpioides

Drosera scorpioides
Drosera scorpioides

Egentligen försöker jag att inte jinxa min odling genom att visa nya tillskott innan de har bott in sig och visat sig kunna växa härhemma. Men det här är en hoya som jag har stora förväntningar på, Hoya x lacunosa. Det ska vara en lacunosa med rosa blommor, förmodligen en hybrid. Även om rosa blommor hade varit nog så är bladformen helt underbar med!

Hoya x lacunosa

Den här kommer faktiskt inte från Nordiska trädgårdar men knopparna som fanns vid ankomst slog ut och får därför lite pixelutrymme med. Jag hade förväntat mig mycket mer rosa i blommorna men den var vacker nog såhär.

Nacton

Nacton

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.