Med våren kommer leveranserna

Det är ju brukligt att varje år försöka sig på några nya spännande sorter. Därmed dyker en hel del paket upp i lådan (eller kanske snarare hos postombuden). Idag anlände två paket. Ett som färdas i en vecka från england med några nya sarracenia-sorter och en pinguicula. Trots en vecka i paket så såg de fina och starka ut. Som brukligt tenderar karnivorer att anlända med en hel del fripassagerare, vanligtvis droseror och utricularior. Så även denna gång.

Sarracenia

Pinguiculan anlände i sin vackra vinterrosett. Många av de mexikanska pinguiculorna får en annorlunda form under vintern. Bladen blir succulenta och förlorar sina insektsätande egenskaper. På det sättet klarar de en karg och torr säsong för att sedan återigen utveckla klibbiga, slemmiga blad och blomma.

Pinguicula

Det andra paketet innehöll ett litet gäng pelargoner. Jag vet att jag inte borde men de skulle passa så fint in bland mina andra och det verkar i alla fall vara några blommor på gång.

Pelargon

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.