Snart är det vår igen

Och i samband med det så är det mycket som behöver bli gjort. Det är omplanteringar och beskärningar som ska hinnas med. Växterna som legat i dvala i kylskåpet ska fram i ljuset, delas och planteras. Det verkar som alla där lyckats överleva trots en ganska kort och lite väl varm placering. Fastän det inte märks så tydligt härhemma att dagsljuset ökar på grund av alla lampor är det tydligt att växerna märker av det. Överallt dyker nytillväxt och små knoppar upp igen.

Hoya sp. Indonesia (yellow) börjar verkligen arbeta sig upp i listan bland storblommarna. Fler och fler av knopparna behålls till blomning. Jag har en idé om att denna vill ha en ännu större kruka för att helt komma till sin rätt. Idag står den i 13 cm (i diameter).

Hoya sp. Indonesia (yellow)

Några som verkligen lever upp till våren är mitt lilla gäng pelargoner. Jag är inte en speciellt bra pelargonodlare. Dessutom har jag katt vilket inte passar alls till pelargoner -katthåret fastnar alldeles för lätt på bladen och är en riktig huvudvärk att försöka få bort. Men just vid den här tidpunkten på våren är de helt fantastiska. Så mitt lilla gäng får fortsätta att ta upp platsen längst in i en hylla resten av året så jag kan ta fram dem vid den här tidpunkten.

Steffens Blackie är en dvärgpelargon som får mycket mörka blad i starkt ljus (här under ljusrör). Den är även lätt att sköta och växer snabbt. Helt klart en favorit.

Pelargon Steffens Blackie
Pelargon Steffens Blackie
Jag har nog en viss preferens för kaos. För länge sedan köpte jag en brokbladig pelargon kallad Contrast på plantagen om jag inte minns fel. Ganska standard med röda blommor. Men just denna har fått en gren där den tappat variegationen och istället får en inre grön variegering. Genast blev växten mer intressant!

Pelargon Contrast
Pelargon Contrast
Slutligen lilla Lotusland. Även den köpt i en blomsterhandel. Jag är inte så förtjust i bladen som ska få en roströd färg i ljus, men snarare lutar åt någon ful brun nyans. Bladen är ganska mjuka och floppiga med. Å andra sidan växer den under nästan vilka omständigheter som helst och blommar ständigt med lysande rosa blommor.

Pelargon Lotusland

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.