Tre lovande skönheter

Min lilla Drosera regia växer och det ser lovande ut för fortsatt överlevnad för den här lilla småttingen. Den anlände nästan död i höstas och har balanserat på avgrundens rand sedan dess. För den här enskilda arten har jag läst att näring är livsviktigt om de ska klara sig från småttingar till plantor, men hemma hos mig tror jag inte den behöver matas. De stackars insektsätarna brevid däremot ser ut att lida av en svältperiod.

Drosera regia

Vad ska man säga om Hoya soidaoensis? Det här är fjärde gången den blommar och den har fått ett uppdaterat galleri nu. Men den har inte växt en millimeter. Jag fortsätter hoppas den här sticklingen en dag kommer bli en vacker planta.

Hoya soidaoensis

Min Cephalotus follicularis är sannerligen tillbaka på lovande-stadiet. Plantan visade sig ha mjöldagg och i min obarmhärtiga behandling av den blev endast ett par mycket små plantor kvar. Mer om den resan kan du läsa på follicularis egna sida. Dessa plantor har dock äntligen börjat växa så mycket att jag börjat hoppas de kommer överleva.

Cephalotus follicularis

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.