Bildparad

Jag är långtifrån en bra fotograf, och en ännu sämre redigerare. Men visst finns det saker jag kan arbeta på. Idag har jag prövat ett nytt objektiv som klarar av närbilder. Vilket nöje! Visserligen är jag begränsad till att använda ett stativ med det (som saknar automatisk stabiliserare) men det kanske är lika bra, för helt plötsligt är ju bilderna ganska skarpa. Jag har passat på att förnya lite bilder på de som blommar härhemma just nu, inklusive min favorit Hoya phuwuaensis.

Hoya phuwuaensis

En liten nyseparerad pinguicula. Det här är Pinguicula x ‘Weser’, och snart är det ren huvudvärk vad jag ska göra av alla dessa delningsplantor. Men den gör sitt jobb.

Pinguicula x 'Weser'

Vackra Nepenthes maxima. Den här hör till en av mina kladdigaste kannrankor. Den utsöndrar konstant en ordentligt klibbig nektar som rinner både inuti och utanpå kannorna, både klibbigare och i större mängd än någon av mina andra kannrankor.

Nepenthes maxima

Som synes så är Nepenthes x ‘Bloody Mary’ rena rama mönstereleven i jämförelse

Nepenthes x 'Bloody Mary'

Nepenthes x 'Bloody Mary'

Hoya sp. Indonesia (yellow) har slagit ut ytterligare en gång, denna gång under svagare ljus vilket syns i färgen på blommorna.

Hoya sp. Indonesia (yellow)

Givetvis så är ingen fotosession komplett utan en bild på evighetsblommaren Hoya praetorii. Snart har jag nog bilder för en livstid på det här undret.

Hoya praetorii

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.