En ful ankunge?

Hoya flagellata

Jag kan erkänna att jag inte gillar alla hoyor, men oftast brukar jag vara uppmärksam nog att se till att de aldrig hittar hem till mig. Hoya flagellata tog mig med överraskning. Jag fullkomligt älskar många närbesläktade arter -caudata, phuwuaensis, soidaoensis… så jag hade vissa förhoppningar. Men tyvärr. I mina ögon är flagellata en ganska ful art. Bladen är oansenliga och har varken en speciellt snygg färg eller form. Den växer långsamt här och består för tillfället av tre blad och en pinne. Precis när jag hade övertalat mig själv att ge platsen till en mer välförtjänande art så bestämde sig pinnen för att sätta ett blomställningsskaft. Det är allt bäst att blommorna verkligen kompenserar om den planerar att stanna längre än det tar för blommorna att slå ut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.