Pinguicula (agnata x gypsicola)

Pinguicula agnata x gypsicola

Det här är en pinguiculahybrid som jag egentligen inte lade så mycket eftertanke på att skaffa men blivit väldigt nöjd med i slutändan. Båda föräldrarna syns tydligt i den här korsningen, agnatas söta, bulliga små blad och gypsicolas tentakler. Bladen är mjukt rundade och böjer sig bakåt. De är ljusgröna med mycket slempärlor och blir röda i starkt ljus. Mina plantor har en tendens att få lite buckliga blad som böjer sig lite hur som helst, men jag misstänker att det beror på för stark hetta, för mycket torka eller för starkt ljus. Blommorna är väldigt attraktiva med mörklila, vita och gula partier längst in och ljusblå kronblad (med en hint av lila). Jag odlar mina Pinguicula (agnata x gypsicola) i lavagrus. Jag fick hem den i juli 2018 och den blommade första gången i oktober 2018 från två olika plantor. Sedan dess har den blommat oavbrutet och är en av de mest blomvilliga pinguiculor jag har.

senast uppdaterad 15 april 2019