Nepenthes (burbidgeae x platychila)

Nepenthes (burbidgeae x platychila)

Det här är en hybrid jag skaffade med förhoppning om att den skulle vara förlåtande mot den miljön jag kan erbjuda. Båda föräldrarna är imponerande högländare, och jag hoppades att denna hybrid som verkar få det bästa av föräldrarna skulle acceptera en mer jämn temperatur. Det tog ett tag för den att sätta igång men den har nu fått två nya kannor och verkar leva upp till mina förväntningar. Kannorna är vackra och spräckliga med fin kontrast mellan de mörka och gröna områdena. Den har än så länge korta taggiga vingar. Peristomet är snyggt randigt och locket litet och runt. Den verkar främst utsöndra nektar från insidan av locket. Plantan är väldigt hårig och ganska styv och ger intrycket av att ha tjocka blad trots att bladtjockleken inte är så kraftig. Jag odlar den i en stor kruka med pimpsten, pinjebark och lite inblandad sphagnummossa.

senast uppdaterad 4 februari 2020